Evde Ramazan pidesi yapmak isteyenler için fırıncıların uzun yıllardır gizli tuttuğu bir yöntem gün yüzüne çıkarıldı! Geleneksel olarak pidelerin üzerine sürülen yumurta sarısının yerine, fırıncıların tercih ettiği özel bir karışım ile pideleriniz altın sarısı bir renge bürünecek. Yumuşak ve lezzetli bir dış yapısıyla fırın lezzetini evinizde kolayca yaratma fırsatına sahip olacaksınız. İşte, fırıncıların yıllardır sakladığı bu özel tarife dair tüm ayrıntılar!
FIRINCILARIN UYGULADIĞI YÖNTEM
Ramazan pidesi hazırlamak isteyenler genellikle hamurun üzerine yumurta sarısı sürerek fırına gönderiyorlar. Ancak, bazı kişiler için yumurtanın kokusu hoş olmayabilir. Bunun yerine, fırıncıların uyguladığı alternatif bir yöntemle pidelerin üzerini daha düzgün bir şekilde kızartmak mümkün.
FIRINCILARIN GİZLİ TARİFİ
Fırıncılar, Ramazan pidesi fırına girmeden önce üzerine özel bir sıvı uyguluyorlar. Bu sıvı, un ve su karıştırılarak kaynatılmasıyla oluşturulan bir karışım. Yumurta sarısına bir alternatif olarak kullanılabilecek bu sıvı, pidelere hem yumuşaklık hem de güzel bir pişkinlik kazandırıyor.
Bu özel karışım, pidelerin nar gibi kızarmasını sağlayarak evde yapılan pidelere fırın lezzeti kazandırır.